GrainLabs: een innovatief granenplatform

24 mei 2018

GrainLabs, een naam die je wellicht al eens voorbij hebt zien komen. Maar wat is GrainLabs precies en wat betekent GrainLabs voor de Bisschopsmolen?

GrainLabs is een kenniscentrum waar o.a. wetenschappers, zorgprofessionals, sportdeskundigen en andere enthousiastelingen kennis delen en samenwerken om granen op een optimale manier te laten floreren in ons voedingspatroon. Voeding is namelijk het belangrijkste element om ons lichaam beter te laten presteren. Dit is van groot belang voor topsporters, maar ook voor mensen zoals jij en ik die graag zo lang mogelijk gezond willen blijven.

Granen. Voor de een de basis van elke maaltijd, voor de ander de grootste oorzaak van gezondheidsklachten. Bij GrainLabs gelooft men dat granen onderdeel zijn van een gezond voedingspatroon, mits ze de kans krijgen hun natuurlijke smaak en voedingsstoffen tot recht te laten komen. Granen zitten namelijk van nature boordevol essentiële voedingsstoffen en helpen je lichaam gezond en sterk te houden.

Om te blijven ontwikkelen en actief te innoveren in de sportomgeving heeft GrainLabs enkele partnerships afgesloten met wielerteam Sunweb en Team LottoNL-Jumbo, zwemmer Joeri Verlinden en atleet Ricardo Floris. De Bisschopsmolen ondersteunt hen in het samenstellen van een optimaal voedingspatroon en op hun beurt geven zij feedback over hoe de Bisschopsmolen haar producten nog beter kan maken. Zo ontstaat er een uitwisseling van kennis, waardoor we ervoor zorgen dat we ons blijven ontwikkelen en betere prestaties leveren.

GrainLabs is een initiatief van Frank van Eerd, eigenaar van de Bisschopsmolen in Maastricht. De kennis die GrainLabs samen laat komen, wordt onder andere gebruikt om betere (sport)voeding te maken. Doordat GrainLabs de kennis en concepten ontwikkelt, kan de Bisschopsmolen deze vervolgens tot leven brengen in de bakkerij. Deze producten zijn verkrijgbaar via de webshop van de Bisschopsmolen.